Akoestisch. Een bewuste keuze…

Het idee en de behoefte om bekende covers in een volledig akoestisch jasje te steken begint bij Tim en Tony te groeien in het voorjaar van 2014. Sinds begin 2010 maken beide heren deel uit van de rock- en popcoverband 7:Dirty, maar omdat hun repertoire weinig ruimte biedt voor een akoestisch uitstapje, besluiten de heren dat een nieuwe band hierin uitkomst moest bieden.

Dus er werd bij nul begonnen.

In april komt tijdens de zoektocht naar een zangeres als allereerste Emmy binnenwandelen. Klik. En ze zijn met drie. Maar waarom stoppen bij één zangeres als je ook met dubbele aantallen aan de slag kunt? Na nog een paar kennismakingen die niet het juiste gevoel teweeg brachten, is daar in juni ineens Nicole. Ze heeft, net als de rest, niet of nauwelijks ervaring met akoestisch werk, maar is wel net zo enthousiast als Emmy, Tim en Tony. Een kwartet is daarmee compleet, maar de band allerminst. Er is nog behoefte aan een stukje fundament en de nodige groove, maar de bassist die dat moet gaan verzorgen is vooralsnog erg terughoudend (lees: in geen velden of wegen te bekennen).

Een bandnaam is er inmiddels wel! In een akoestisch bandje is geen ruimte voor gitaarversterkers, dus de naam “No Amps Allowed” is even voor de hand liggend als origineel. En om de uitdaging aan te gaan wordt in juli al meteen het eerste optreden gepland dat No Amps Allowed op 30 november zou gaan geven. Als vuurdooplocatie wordt De Plock in Volkel gekozen, wat naast een muziekcafé ook al jaren de vaste repetitieruimte is van 7:dirty. Ook No Amps Allowed heeft er inmiddels al een aantal keren gerepeteerd. Bekend terrein dus.

Met 30 november in het verschiet wordt er hard aan een gevarieerd repertoire getimmerd. Nummers van o.a. Ed Sheeran, Toto, Coldplay, The Monkees, Beyoncé, Simon & Garfunkel, Green Day, Rihanna en Michael Jackson worden zorgvuldig uitgekozen en in een akoestisch sausje gedipt.

En nog altijd schittert de nieuwe bassist van de band door zijn/haar alles verblindende afwezigheid.

De zomer gaat voorbij en naarmate de dagen korter en donkerder worden, komen met de herfst niet alleen de blaadjes en de regen uit de lucht vallen, maar ook ineens die zo gewenste bassist! En zoals zo vaak ligt de oplossing precies onder ieders neus. Bas, zeer gewaardeerd 7:Dirty collega van Tim en Tony, heeft door het wegvallen van zijn tweede band ineens zeeën van tijd over en biedt spontaan No Amps Allowed zijn diensten aan. Na ongeveer een halve seconde nagedacht te hebben over zijn aanbod, worden hem pakweg 30 nummers toegeworpen met de boodschap dat hij die even mag instuderen.

We schrijven ongeveer eind oktober; pakweg een maand voor het eerste optreden en ze zijn ineens met vijf. Wat een luxe!

Het eerste optreden bleek een groot succes en werd opgevolgd door o.a. meerdere optredens op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, een onvergetelijk huiskamerconcert, gezellige middagen op het terras bij Café Gij & Ik in Gemert, een plek op een immens podium op Festival Fabriek Magnifiek in Veghel en zelfs optredens op twee zeer sfeervolle bruiloften in de buitenlucht!

En dit wordt vast vervolgd…

Kijk op de videopagina voor een eerste indruk, of klik hier voor foto’s

Akoestisch: No Amps Allowed
Het eerste optreden van No Amps Allowed op 30-11-2014 @ Plock Volkel